Inkluderende fællesskaber

Det er i fællesskabet børn udvikler sig både socialt og individuelt, og vores institution er en fantastisk arena for børnene at øve sig i.

Inklusion

I Helsingør Kommune arbejdes med inkluderende fællesskaber. I Helsingør Kommunes Inklusion 2016 ”Inklusionsværdier" står følgende:

Alle børn og unge har ret til at blive medregnet, at opleve samhørighed, at kunne bidrage til og have udbytte af de fællesskaber, som de indgår i. Kommunens professionelle tager ansvar og møder alle børn og unge inkluderende, og tager udgangspunkt i de kompetencer børn og unge har. De inkluderende fællesskaber er børn og unges ”øveplads” for deres videre liv i det inkluderende samfund.

De værdier er naturligvis helt fundamentalt i det pædagogiske arbejde i vores institution. I vores bevægelsespolitik står f.eks.:

Børnene er sammen med nærværende voksne, der tæt følger deres trivsel og udvikling. De mødes som enkeltindivider med forskellige styrker, og de kan være trygge ved, at de voksne skaber passende udfordringer for hver enkelt.
Børnene mødes af et pædagogisk personale, der via bevægelsesaktiviteter sikrer, at alle børnene føler sig betydningsfuld og inkluderet i fællesskabet.