Dagens rytme i vuggestuen

Sådan ser en typisk dag ud i vuggestuen

Kl. 6.30 Vuggestuen åbner

Vuggestuen åbner, og der tilbydes morgenmad frem til 7.30. Vi spiser på en stue hvor der serveres havregrød, frugt og brød. De børn der har spist hjemmefra kan sidde og nyde en stille stund hos en voksen eller gå igang med at lege.

Kl. 7.30 Stuerne åbner

Børnene tegner, lægger puslespil, læser bøger og leger på stuen, når der er kommet flere børn åbner vi en stue mere kl. 8.30.

Kl. 9.00 samling

Vi har samling, hvor alle børn tilbydes lidt at spise og drikke. Under samling tales f.eks. om, hvem der er her i dag, hvad vi skal lave i dag eller andet. Efter dette synger vi eller læser en bog med børnene.

Kl. 9.30 Aktiviteter

Kl. 9.30: Dagens aktiviteter går i gang. Nogle dage er børnene i aldersopdelte grupper. Disse grupper kan ses på tavlen ved stuerne. Aktiviteter kan både foregå på stuerne, i hallen, på legepladsen eller på en tur ud af huset. Ved planlagte ture, skriver vi på tavlerne ved stuerne dagen før, hvis børnene skal være her på et bestemt tidspunkt.

Kl. 10.45 Frokost

Børnene vasker hænder inden vi skal spise. Et til to børn fra hver stue går med i køkkenet for at hente mad, og hjælper tilbage på stuen med at dele kopper og tallerkener ud til de andre børn. Imens der hentes mad, sidder resten af stuens børn ved bordene, og synger nogle sange.

Ved frokost hælder børnene selv vand fra små kander op i deres kopper. De hjælper med at øse mad op på egen tallerken, og de lærer at spise med bestik.

Små børn, der sover om formiddagen, spiser efterhånden, som de vågner igen.

Kl. 11.30 Sovetid

Når vi er færdige med at spise, bærer de børn der kan, deres tallerken og kop over på rullebordet. Børnene går på skift på badeværelset, hvor de der sover inde (over 2 år) øver i at tage deres tøj af. De tilbydes at sidde på toilettet, hvorefter de får ren ble på. De børn, der skal sove ude, skiftes, og pakkes ind til vejret, hvorefter de lægges ud at sove. Børnene sover frem til 13.30-14.00

De få børn, der ikke sover, leger på Muslingestuen.

Kl. 14.00 Eftermiddagsmad

Vi tilbyder børnene eftermiddagsmad, bestående af brød, frugt og mælk.

Herefter leges inde eller ude. De første børn afhentes.

Kl. 17.00 (fredag kl. 16.30) Vuggestuen lukker

Inden vi lukker har børn og voksne ryddet op sammen.

Åbningstider

Vuggestuen og børnehaven
Mandag til torsdag: kl. 06.30-17.00
Fredag: kl. 06.45-16.30