Traditioner i Klatretræet

Vi tilbyder alsidige aktiviteter i forbindelse med årets traditioner og temaer, men også spontane kreative aktiviteter kan opstå ud af en leg eller et emne, børnene selv bringer på bane.

Fastelavn

I dagene op til fastelavn laver vi fastelavnspynt. Vi klipper masker og katte og pynter dem med glimmer. Vi maler også fastelavnstønderne i flotte farver. På selve dagen møder børnene op klædt ud. Vi synger fastelavnssange, slår katten af tønden og spiser boller. I børnehaven leger vi nogle af de gode gamle fastelavnslege. Forældre er meget velkomne denne dag.

Påske

Op til påsken maler børnene æg til at trille ned af bakken i skoven. Og der kårer vi årets æggekonge og æggedronning. Vi klipper påskekyllinger m.v. og laver sanglege, der handler om påske.

 

OL

I dagene i denne uge er børnehaven på boldbanerne, cykellege og bevægelsesaktiviteter indendørs Her laver vi forskellige lege. boldlege, kaster med ringe, hækkeløb osv. Alt hvad der udfordrer børnene motorisk. Ugen slutter af med et fælles frugtbord og et diplom.

Sommerfest

Sommerfesten er for børn, forældre og personale. Indholdet er forskelligt fra år til år, og det er altid en stor succes.

Her er der mulighed for at deltage i nogle af de aktiviteter børnene laver til dagligt og tale med andre forældre. 

Børnefestival

Hvert år mødes alle Hornbæks institutioner og Hornbæk Skole til en fælles festival, hvor hver institution/klasse optræder med hver deres nummer. Hver institution/klasse har deres egne boder med kaffe, frugt og forskellige aktiviteter. Dette er en eftermiddag hvor børnene møder gamle venner og kommende skolevenner og voksne.

Vi håber forældre til de børn der deltager, kommer og kigger med. Børnene syntes at det er betydningsfuldt at deres forældre kommer og ser dem optræder. Og efterfølgende går med dem rundt og prøver boderne. De børn der deltager, skal hentes på pladsen.

Jul

Lucia
Vi inviterer hvert år forældrene til kaffe, the og morgenmad i institutionen. Under morgenmaden går de største børn Lucia rundt i på stuerne.

Børnegudstjeneste
Op til jul inviterer Hornbæk Kirke alle Hornbæks institutioner til børnegudstjeneste. Det synes børnene er rigtig hyggeligt.

Julefrokost
Julefrokosten kan være forskellig fra år til år. Fx kan børnehaven tage i skoven og lede efter nisser. Så spiser de den medbragte risengrød i Bryghuset ude i skoven. Hvis vejret tillader det, tager de store vuggestuebørn også ud af huset, ellers så hygger de hjemme. Julefrokosten kan også afholdes i hjemme i børnehaven, hvor børnene har retter med hjemmefra til fælles buffét.

Børnehuset Klatretræets årshjul

Vi har sat emner og perioder for det kommende år.

Her står de vigtige datoer også.

årshjul 2018

Åbningstider

Vuggestuen og børnehaven
Mandag til torsdag: kl. 06.30-17.00
Fredag: kl. 06.45-16.30