Sådan ser en typisk dag ud i børnehaven.

 

Vi åbner 6.30 mandag-torsdag, fredag kl. 6.45. Der er der mulighed for at få morgenmad, som er havregryn, mysli, frugt og noget brød. Vi slutter morgenbordet kl. 7.30 hvor vi går på stuerne. Her starter børnene med at lege, tegne eller sidde og spille spil med en voksen.

Omkring kl. 9.00 bliver alle børn tilbudt en formiddagsmad fra deres madkasse. Derefter starter dagens aktiviteter, disse står på Tabulex eller i uge brevene.

Dette kan være ture, hallen, kreative projekter, madlavning med mere.

Vi mødes på vores stuer ca. 11.30 til en stille samlingsstund. Her taler vi om hvad der rører sig, informationer til børnene, sange der synges, eller en historie fortælles.

Herefter spises der. Efter frokost går alle børn på legepladsen, vi vægter udelivet højt og er ude i al slags vejr.

Vores køkkendame laver et eftermiddagsmåltid til alle børn som der spises omkring 14.30. Dette måltid spises både ude og inde på stuerne, alt afhængigt af vejr og hvilke lege børnene har gang i.

eftermiddagen tilbringes både ude og inde.

Vi lukker kl. 17.00 og fredag lukker vi 16.30.

Børnehaven åbner, og der tilbydes morgenmad frem til 7.30.

Vi begynder med at åbne én stue, hvor børnene tegner, lægger puslespil, læser bøger og leger på stuen. Efterhånden som der kommer flere børn åbner vi de to andre stuer.

I daglig tale kalder vi det "Kl. 9 mad". Her tilbydes børnene at tage en mad fra deres madkasse, så de er mætte, når aktiviteterne går i gang kl. 9.30.

Aktiviteterne tirsdag, onsdag og torsdag foregår primært i egne grupper. Indimellem laver ænderne og terne aktiviteter på tværs af stuerne, det giver mulighed for at tilegne aktiviteterne direkte til henholdsvis de 3 årige og de 4 årige.

Børn og voksne hjælper med at rydde op. Børnene vasker deres hænder og et par stykker af dem hjælper med at dække op til frokost. Vi spiser primært på stuerne. Inden vi går i gang med maden, holder vi en samling, hvor vi synger, laver bevægelseslege og taler om forskellige emner, der optager børnene.

Efter fokost, hjælper børnene til med at rydde op efter frokosten. Vi går i garderoben og tager tøj på - det er vigtigt I sørger for, at jeres barn har tøj med hver dag, der passer til vejret. Om sommeren smører vi børnene ind i solcreme efter frokost - I skal selv smøre dem ind om morgenen hjemmefra.

Vi er på legepladsen hver eftermiddag.

Vi tilbyder børnene brød og frugt om eftermiddagen. Det foregår ved at vi samler dem alle enten på legepladsen eller indenfor. Tidspunktet vil variere lidt alt efter behov. Hvis alle f.eks. er i gang med en god leg, trækker vi måltidet lidt.

Inden vi lukker har børn og voksne ryddet op sammen. Når I henter jeres barn, må I meget gerne opfordre dem til at rydde noget legetøj op, eller køre en cykel i skuret.